Kaurajäätelö
Kaurajäätelö
1-2 purkkia kermamaista kauravalmistetta
riisisiirappia
vaniljaa
Tyhjennä kauravalmiste pakastuksen kestävään astiaan, esim. kattilaan. Vatkaa käsin muutama minuutti, lisää riisisiirappia maun mukaan, ole varovainen, ettet laita liikaa, etenkin jos käytätkin voimakkaampaa siirappia. Lisää lopuksi aitoa vaniljaa, esim. jauheena tai käsimyllyssä jauhamalla. Voit lisätä myös mitä muuta haluatkin, yrttejä, marjoja, yms. Sekoita. Laita pakastimeen ja sekoita tunnin välein. On valmista syötäväksi noin 4 tunnin kuluttua, tietysti pienempi annos valmistuu nopeammin. On siis parhaimmillaan noin 4 tunnin kuluttua paitsi jos lisäät runsaasti esim. mansikkaa, jäätyminen kestää kauemmin. Sitten alkaa kovettua liikaa. Jos jäätelösi siis kovettuu liikaa, ota se joksikin aikaa sulamaan ennen kuin tarjoilua.