Piirakka
Kesäkurpitsa-marjapiirakka
pieni kesäkurpitsa tai pala isosta
vettä
jauhoja, kuten spelt-, kaura- ja vehnäjauho
riisisiirappi
mansikoita ja mustikoita
öljyä
Tehosekoita kesäkurpitsa pienen vesimäärän kanssa. Lisää jauhoja niin, että taikina selvästi kiinteytyy, mutta säilyy silti juoksevana ja on kiinteämpää kuin lettutaikina. Jauhoista vähintään puolet valkoista spelt- tai vehnäjauhoa, loput täysjyvää ja/tai kaurajauhoa. Lisää riisisiirappia niin, että taikina hivenen maistuu makealta, mutta ei voimakkaasti. Ota uunipelti ja sivele hieman öljyä leivinpaperin päälle. Kaada taikina pellille ja lisää marjat. 10-14 mansikkaa riittää, sillä niiden ei ole tarkoitus olla lähekkäin. Ripottele mustikoita sinne tänne, mutta älä täytä piirakkaa niillä. Valuta hivenen riisisiirappia mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Pinta jää aika vaaleaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi niin, että joka palaan tulisi mansikka. Tarjoa lautaselta lusikan kanssa.
Ja siten muunnelmia tekemään, esimerkiksi kesäkurpitsan sijasta voi käyttää kotimaisia omenia.